4857 sayılı iş kanunu 69 madde değişikliği

4857 Sayılı İş Kanunu 69. Madde

İşçilerin gece çalışmaları yedi buçuk saati geçemez. … Gece ve gündüz postalarında iki haftalık nöbetleşme esası da uygulanabilir. Postası değiştirilecek işçi kesintisiz en az onbir saat dinlendirilmeden diğer postada çalıştırılamaz..Mar 16, 2015

Gece 15 saat çalışmak yasal mı?

Yargıtay incelemesine konu olan olayda 18.00 – 08.00 saatleri arasında 14 saat işyerinde bulunan işçinin, iki saat ara dinlenmesi süresi düşüldükten sonra 12 saatlik çalışmasının tamamı gece çalışması sayılmıştır. İşçilerin gece 7.5 saatten fazla çalıştırılmaları yasaktır.

Kimler gece çalışması yapamaz?

Gece vardiyasında çalıştırılamayacak sigortalılar şunlardır; Sanayiye ait işlerde 18 yaşını tamamlamamış çocuk işçiler ve genç işçiler, Kadın işçilerin gece vardiyasında çalıştırılıp çalıştırılamayacağı konusunda Sağlık Bakanlığı'nın görüşü gerekir.

Iş kanuna göre Postası değiştirilecek işçi kesintisiz olarak kaç saat Dinlendirilmeden Postası değiştirilmez?

Posta değişiminde dinlenme süresi : Madde 8 – Posta değişiminde işçiler, sürekli olarak en az 8 saat dinlendirilmeden çalıştırılamaz. Bu hüküm, postaları değiştirilen işçilere de uygulanır.

Bir işçi kaç saat dinlendirilmeden çalıştırılamaz?

Vardiya değişiminde işçiler sürekli olarak en az 11 saat dinlendirilmeden çalıştırılamaz. Haftanın bir günü 24 saatten az olmamak üzere hafta tatili verilmesi zorunludur.

Gece çalışması en fazla kaç gün?

Gece Çalışma Süreleri Yargıtay gece çalışmalarında 7,5 saatten fazla olan çalışmayı fazla mesai olarak kabul etmiş hatta haftalık yasal çalışma sınırı olan 45 günün aşılmaması söz konusu olsa bile 7,5 saatin üzerinde olan gece çalışmasını aşan süre için fazla çalışma ücreti ödenmesi gerektiğini belirtmiştir.

Gece çalışan insanlar ne yapmalı?

Böylece gece çalışmayla kazandığınız zaman gündüz düşük enerji ve uyuşuklukla kaybetmek durumunda kalmazsınız.

  1. 1- Kısa bir uyku. İlk ve önemli şey uyku. …
  2. 2- B vitamini alın. …
  3. 3- Kortizol hormonunu düşürecek besinler tüketin. …
  4. 4- Şeker ve hamur işlerinden uzak durun. …
  5. 5- Yanlış yağlardan uzak durun.

Sep 8, 2015

Gece çalışma yasağı kimlere uygulanır?

Mevzuatımızda bazı durumlarda gece çalışması yaptırılması yasaklanmış. … Sanayiye ait işlerde 18 yaşını doldurmamış çocuk ve genç işçiler gece postalarında çalıştırılamaz. Kadın çalışanlar, gebe olduklarının doktor raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar gece postalarında çalıştırılamaz.